Deel dit artikel
-

Tromp (ex-Lost Boys) directeur Endemol Interactive

Edwin Tromp wordt vanaf 1 augustus de nieuwe directeur Interactive van Endemol. Tot 1 juli is hij nog algemeen directeur bij Lost Boys. Tromp gaat in zijn nieuwe functie rapporteren aan raad van bestuurslid Hubert Deitmers van Endemol.

Edwin Tromp (33) wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van de ontwikkeling en exploitatie van stand alone concepten voor zowel internet als mobiele telefonie. De Endemol strategie focust zich hierbij op gaming en lifestyle. Over zijn nieuwe functie zegt Tromp: “Het toepassen van interactieve media is een prachtig vak. Endemol heeft internationaal een  fantastische uitgangspositie om hier zeer succesvol in te zijn en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Over de benoeming zegt Deitmers: “Wij zijn zeer enthousiast over de  benoeming van Edwin tot director Interactive, zeker gezien het belang dat Endemol hecht aan de ontwikkeling van content voor internet en mobiele telefonie. Edwin’s marketingachtergrond, zijn ruime ervaring in de interactieve media en zijn kennis van de (inter)nationale markt, maken dat hij de juiste man is voor het implementeren en marketen van ons groeiende interactieve productportfolio”.

Edwin Tromp is drie jaar in dienst geweest van Lost Boys. Hij kwam 2001 bij Lost Boys, waar hij begon bij het toenmalige Lost Boys Strategy. Begin 2002 werd hem de functie van managing director aangeboden. In de daarop volgende periode leidde Tromp het bedrijf.

Tromp is in feite de opvolger van Unico Glorie. De laatste is onlangs opgestapt bij Endemol en voor zichzelf begonnen. Samen met Taco Ketelaar en Kees Abrahams runt hij nu het bedrijf 2waytraffic.

Deel dit bericht

3 Reacties

a treur jr

Vertrekkend Lost Boys-directeur Edwin Tromp is aangetrokken om de interactieve afdeling van Endemol International vlot te trekken. Al enige jaren doet Endemol verwoede pogingen om van Interactive een slagvaardige en vooral innoverende club te maken. Wat onder de bezielende leiding van voormalig HMG topman Unico Glorie, en zijn oude en nieuwe kompanen Taco Ketelaar en Kees Abrahams niet lukte wordt nu de opdracht voor Tromp. Prettige wedstrijd!  "Het wordt een coördinerende functie op internationaal niveau bij het uitwerken van ideeën voor interactieve programma's", licht Tromp toe. Endemol spreekt over "de ontwikkeling en exploitatie van stand alone concepten voor zowel internet als mobiele telefonie", Tromp sluit niet uit dat er ook televisiecomponenten aan die programma's zitten. Pardon! Wat is de core business van Endemol ook alweer? Hubert Deitmers, huidig falend eindverantwoordelijke en lid van de Raad van Bestuur, is de man aan wie de opvolger van de vorig jaar vertokken Unico Glorie moet rapporteren. Met welke projecten Tromp zich bezig gaat houden is nog niet bekend! Tja…

ditkeerniet

Tromp kan een aardige stap zetten maar of hij de visie en leiderschap kan overbrengen die nodig is om de manshafft vlot te trekken is mij niet geheel duidelijk

Robert Lucca

Het is te hopen voor Tromp dat hij na een half jar de laan wordt uitgestuurd, want ik lees net dat Ad Schouwenaar, die in totaal een half jaar als CEO bij Endemol werkzaam was, zowel een aantreed bonus als een vertrekbonus krijgt, in totaal 4,6 miljoen euro: http://www.nu.nl/news.jsp?n=335028&c=32 Hij zal in ieder geval wel fors gaan verdienen, want de andere bestuursleden verdeelden ook nog wat miljoentjes, dus Tromp heeft financieel gezien vast een goede stap gezet. Overigens vond ik de grap dat hij voor de gek is gehouden ( http://www.hyped.nl/hyped/archives/00000923.htm ) erg grappig. Misschien direct een leuke nieuw concept voor Endemol?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond