Deel dit artikel
-

Troy Nachtigall benoemd tot lector Fashion & Research Technology

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Troy Nachtigall benoemd tot lector Fashion & Research Technology. Nachtigall heeft een stevige carrière op het gebied van design.

De Amerikaanse Nachtigall behaalde zijn PhD in december 2019 aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij sinds 2015 aan verbonden was als designonderzoeker in The Wearable Senses Lab. Zijn eigen opleiding heeft hij gevolgd aan het Fashion Institute of Technology aan de Universiteit van New York, waarna hij ontwerpen heeft gemaakt voor grote modemerken in Florence.

Dit bracht hem richting modeonderzoek naar digitale productie, duurzaamheid in de mode en samenwerkingen met vooraanstaande designopleidingen in Italië. Nachtigall is momenteel bezig met de voltooiing van een Postdoc-onderzoek in sociaal-technisch ontwerp aan de Universiteit van Aarhus in Denemarken.

Het lectoraat Fashion Research & Technology doet onderzoek naar mode en richt zich op de toepassing van nieuwe technologieën en de gevolgen daarvan. De onderzoeksgroep richt zich op drie thema’s: digitalisering, in textiel geïntegreerde creatieve technologie én de sociale en ecologische impact van de sector. Dit sluit naadloos aan bij het werk van Nachtigall. Dankzij zijn toegepast doctoraat kan Nachtigall bovendien binnen AMFI de toekomstige PhD’s in arts & culture én de uitbouw van het aantal learning communities ondersteunen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond