Deel dit artikel
-

True start beta met managed Kubernetes

Hostingprovider True begint een besloten betatest met managed Kuberneteshosting voor kleine groep klanten.

Binnen de proefperiode wordt voornamelijk gekeken naar het inrichten van de beschikbare storage, infrastructuur, loadbalancing en IP-allocatie binnen Kubernetes.

True wil niet vertellen met welke klanten hij de testen uitvoert. Het bedrijf geeft aan dat er nog testruimte over is.

Kubernetes is software om applicaties te beheren en uit te rollen als ware het een blokkendoos. Containers, in jargon. Dat is anders dan reguliere hosting omdat delen van applicaties zijn te isoleren, wat minder capaciteit vergt. Deze software is ontwikkeld bij Google maar wordt onder een opensourcelicentie aangeboden. Het draait op verschillende cloudplatformen, zoal die van Microsoft en Amazon maar ook die van Rackspace en als proef bij True.

De Amsterdamse hoster legt uit: “Samen met een select aantal klanten gaan we op onderzoek uit om de optimale Kubernetes-set-ups te realiseren. Dat is flink wat uitzoekwerk, want niemand heeft het gouden ei voor Kubernetes nog uitgevonden.”

Kubernetes is in trek bij digital agencies en e-commercebedrijven. Het stelt hen in staat om, bij wijze van spreken, de onderdelen van een auto te vervangen terwijl deze rijdt of nieuwe onderdelen eraan toe te voegen. Zeker bij digitale transformaties van organisaties zijn containers bouwblokken die de voorkeur krijgen. Bedrijven kunnen er kleine en grote delen van hun architectuur mee migreren op hun eigen tempo.

Foto: Florian Timm (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond