Deel dit artikel
-

True start met managed Kubernetes

Hostingprovider True lanceert een nieuwe commerciële dienst waarmee ontwikkelaars en bedrijven managed kuberneteshosting kunnen afnemen.

Na een test van enkele maanden naar het inrichten, onderhouden, opschalen en de stabiliteit is het platform klaar om containerworkloads in productie-omgevingen te draaien.

Kubernetes is software om applicaties te beheren en uit te rollen als ware het een blokkendoos. Containers, in jargon. Dat is anders dan reguliere hosting omdat delen van applicaties zijn te isoleren, wat minder capaciteit vergt. Deze software is ontwikkeld bij Google, maar wordt onder een opensourcelicentie aangeboden. Het draait op verschillende cloudplatformen, zoal die van Microsoft en Amazon maar ook die van Rackspace en als proef bij True.

De techniek is in trek bij digitale bureaus en e-commercebedrijven. Het stelt hen in staat om, bij wijze van spreken, de onderdelen van een auto te vervangen terwijl deze rijdt of nieuwe onderdelen eraan toe te voegen. Zeker bij digitale transformaties van organisaties zijn containers bouwblokken die de voorkeur krijgen. Bedrijven kunnen er kleine en grote delen van hun architectuur mee migreren op hun eigen tempo.

Amazon en Microsoft richtten hun respectievelijke clouds in de afgelopen kwartalen ook in op K8s (jargon). Die stappen maken deel uit van hun strijd om de cloudklant. De stap van True is te verklaren uit het feit dat lang niet alle ontwikkelaars en bedrijven zijn techniek bij helemaal of deels bij een buitenlandse cloudgigant wil stallen.

True zegt: “We zijn bezig met templates voor populaire frameworks en CMS’en en we helpen steeds vaker met het integreren van CI- en CD-pipelines.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond