Deel dit artikel
-

Trump: ‘Techbedrijven hebben het land verdeeld’

President Trump verwijt de grote techbedrijven dat ze het land hebben verdeeld door hem niet meer toe te laten op Twitter en Facebook.

‘Ik denk dat Big Tech vreselijke dingen doet voor ons land, en ze maken een catastrofale fout. Ze zaaien verdeeldheid,’ aldus Trump tegen verslaggevers aan het begin naar een reis naar Texas.

Het was de eerste keer dat Trump reageerde op zijn boycot.

Trump beweerde dat er een tegenbeweging op gang is gekomen, maar lichtte dat niet verder toe.

Facebook besloot na de bestorming van het Capitool Trump twee weken de toegang te ontzeggen, waarna Twitter de president voor de eeuwigheid in de ban deed.

Uitwijken naar alternatieve sociale mediasite Parler is ook niet meer mogelijk. Die is uit de lucht gehaald omdat Amazon het platform niet meer wil faciliteren.

Trump botste herhaaldelijk met grote technologiebedrijven en keurde recentelijk nog de National Defense Authorization Act af, omdat hij wilde dat de defensiewet een bepaling zou bevatten die sectie 230 van de Communications Decency Act zou schrappen. Door die wetgeving kon de bedrijven niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor wat gebruikers op hun platformen doen.

Trump voelt zich niet verantwoordelijk voor de Capitool-rellen, zei hij vanmiddag. De aanstaande ompeachment is ‘de grootste heksenjacht uit de politieke geschiedenis’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Ergens klopt het wel wat Trump zegt, tech bedrijven hadden al veel eerder in moeten grijpen en niet twee weken voor het eind van zijn termijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond