Deel dit artikel
-

Trunkrs: ‘Bij ons bezorgen de buren elkaars pakketje’

De startup Trunkrs uit Utrecht is bezig communities van pakketbezorgers te maken, waarbij buren elkaars pakketjes afleveren. Binnenkort breidt het uit van de Domstad naar de driehoek met Rotterdam en Amsterdam.

“We maken in Utrecht nu gebruik van rijscholen die bij magazijnen of winkels even een pakketje ophalen en dat afleveren”, zegt Jan Wijn die samen met compagnon Dimitri Balai Trunkrs vorige maand oprichtte. “We werken ook met benzinestations in het noorden en zuiden van de stad. Bij invalswegen is het makkelijk even een pakketje voor buurtbewoners mee te nemen.”

Hoewel de particuliere vervoerders een vergoeding krijgen voor hun transportjes, is het niet bedoeld als volle baan. De bezorgingen vinden dan ook enkel in de avonden plaats.

De coördinatie tussen warehouse en eindontvanger vindt plaats via een mobiele app.

Vervoer tussen steden geschiedt door gebruik te maken van de restcapaciteit van vervoerders. “We hebben allebei bij TNT Express gewerkt en snappen netwerklogistiek.”

Trunkrs maakt deel uit van incubator Dinalog, dat ook heeft geïnvesteerd. De jonge ondernemers verwachten later een volgende financieringsronde te moeten doen.

Foto: O Palsson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond