Deel dit artikel
-

TU Delft ontwikkelt Social Distancing Dashboard

Wetenschappers van de TU Delft hebben in samenwerking met AMS Institute het Social Distancing Dashboard ontwikkeld. Dit platform geeft stadsplattegronden weer die op straat- en wijkniveau laten zien of het mogelijk is om de afstand van anderhalve meter in de openbare ruimte na te leven.

De kaarten zijn open toegankelijk en beschikbaar voor gebruik voor beleidsmakers die belast zijn met het nemen van beslissingen over volksgezondheid.

Maar het dashboard is ook bedoeld om bewustzijn te creëren bij bewoners, die zich zo veilig mogelijk door de straten van de stad willen verplaatsen.

Om op een voetpad te voldoen aan de anderhalve meter afstandsregel, zou het idealiter mogelijk moeten zijn dat twee mensen naast elkaar lopen in dezelfde of in tegengestelde richting zonder van het voetpad af te stappen. Dit betekent dat het voetpad minimaal 2,5 tot 3 meter breed moet zijn. Daarom kleuren veel straten aan de grachtengordel van het centrum van Amsterdam op de kaart rood.

Om de breedte van de voetpaden automatisch in te schatten en in te delen is gebruik gemaakt van meerdere bronnen: de Basisregistratie Grootschalige Topografie, het Centraal Bureau voor de Statistiek en OpenStreetMap.

Het onderzoeksteam is van plan om nauw samen te werken met geïnteresseerde gemeenten, om de gegevens te actualiseren en dichter bij de huidige praktijk te brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond