Deel dit artikel
-

TU Delft opent ‘lab’ voor onderwijsinnovatie

Deze week is het Teaching Lab van de TU Delft geopend: een plek speciaal ingericht voor onderwijsontwikkeling. Docenten kunnen er experimenteren met hun onderwijs, ervaringen delen en samenwerken met collega’s.

Ook kunnen docenten een beroep doen op collega’s met ervaring in het ondersteunen van onderwijsinnovatie. Het Teaching Lab is ook het hoofdkwartier voor de nieuw opgerichte Delft Teaching Academy, de gemeenschap van en voor alle TU Delft docenten.

Er was een behoefte aan een plek waar docenten aan de slag kunnen gaan met de ontwikkeling van hun onderwijs. Waar ze kunnen experimenteren met hun ideeën, kunnen zien wat collega’s doen en een beroep kunnen doen op zowel technische als onderwijskundige ondersteuning, zegt Anka Mulder, vice-voorzitter van de TU Delft.

Het Teaching Lab met een knalgele inrichting ligt naast PULSE, het nieuwe onderwijsgebouw van de TU Delft dat in 2018 in gebruik wordt genomen. Daar kunnen de ideeën die in het Lab zijn ontwikkeld en getest in de praktijk worden gebracht. Onderwijsontwikkelaars en andere nieuwsgierigen kunnen altijd binnen lopen voor een kijkje en kopje koffie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond