Deel dit artikel
-

TU Delft passeert de kaap van 2 miljoen MOOC inschrijvingen

TU Delft heeft de 2 miljoenste inschrijving voor de gratis online cursussen (MOOCs) geregistreerd. Het aanbod van de TU Delft bestaat nu uit 88 MOOCs. De aanmeldingen komen van 1,27 miljoen mensen uit de hele wereld; sommigen hebben meer dan 1 MOOC gevolgd.

De nieuwe mijlpaal is gehaald twee jaar nadat TU Delft de kaap van 1 miljoen inschrijvingen passeerde.

Elk jaar ontwikkelt de TU een aantal nieuwe online cursussen. De oudere worden één of twee keer per jaar herhaald en tussendoor kunnen geïnteresseerden ze ook in eigen tempo volgen.

Solar Energy was de eerste MOOC en trok tot nu toe 216.000 aanmeldingen, meldt de universiteit. Ook Data Analysis (162.000) en Solving Complex Problems (152.000) zijn populair.

Ook de reguliere studenten van de TU Delft hebben voordeel van de MOOCs, want ze worden gebruikt om het onderwijs interactiever te maken. De studenten bereiden zich thuis voor aan de hand van de MOOC, zodat er in het college meer tijd is om moeilijke delen van de leerstof uit te leggen en er mee te oefenen.

De ervaring die de TU Delft opdoet met de MOOCs is ook het vertrekpunt geweest voor meer vormen van innovatief onderwijs, voor diverse doelgroepen. Sinds een half jaar biedt de TU Delft bijvoorbeeld Professional Certificate Programmes aan, die veelal samen met bedrijven ontwikkeld worden.

Er zijn in deze categorie onder meer programma’s op het gebied van Electric Cars, Railway engineering, Design in Health en Leadership for Engineers. Het programma Electric Cars is op dit moment het meest populair.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond