Deel dit artikel
-

TU Delft en Ripple gaan intensief samenwerken

TU Delft gaat deelnemen aan het University Blockchain Research Initiative, een nieuw programma dat door het bekende blockchainplatform Ripple in het leven is groepen ter ondersteuning van academisch onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie op het gebied van blockchains, cryptovaluta en digitale betalingen.

De TU Delft krijgt van Ripple een niet nader genoemde financiële bijdrage om softwareverificatie en beveiligingstesten van blockchaintoepassingen te gaan onderzoeken.

Binnen het University Blockchain Research Initiative bepaalt iedere universiteit haar eigen onderzoeksthema’s en aandachtsgebieden. Ripple biedt zo nodig ook strategische begeleiding en technische middelen. Ripple schrijft overigens geen onderzoeksparameters voor.

‘De universitaire wereld is van oudsher een onmisbare motor achter technische innovatie. Het University Blockchain Research Initiative maakt duidelijk hoe belangrijk de unieke rol van universiteiten is voor ons begrip van cryptografie en blockchaintechnologie en de bijbehorende toepassingen,’ zegt Eric van Miltenburg, SVP van Global Operations bij Ripple in een verklaring.

Annibale Panichella zal als universitair docent aan de TU Delft het onderzoek gaan leiden. Zo wil zij op zoekfuncties gebaseerde technieken voor penetratietests ontwikkelen die aansluiten bij de complexiteit van de C++-software-infrastructuur van Ripple.

Ripple onderscheidt zich van andere cryptopartijen doordat het niet decentraal is opgezet, maar door één partij beheerd. Het fungeert vooral als betaalsysteem voor internationale overboekingen en werkt onder meer samen met American Express en Santander. De cryptomunt die van Ripple is afgeleid heet XRP.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond