Deel dit artikel
-

TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI).

In deze rol zal Houben leiding geven aan het TU Delft AI Initiative, en het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema.

AI, data en digitalisering zijn in toenemende mate essentieel voor het oplossen van grote wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Aan de TU Delft wordt daarom al veel onderzoek gedaan op het gebied van AI, data en digitalisering; we doen er onderzoek naar en we doen er onderzoek mee. Ook in het onderwijs en de valorisatie-activiteiten aan de TU Delft groeit de rol van deze technologieën. Om als universiteit in deze onderwerpen te excelleren, is er behoefte aan meer coördinatie en een planmatige aanpak.

Ook zal Houben namens TU Delft het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema. Een voorbeeld is de regionale samenwerking waarbinnen TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden, Erasmus MC en LUMC de krachten bundelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond