Deel dit artikel
-

TUI vervangt reisgids door augmented reality

Reisorganisatie TUI test op Mallorca augmented reality. Met gebruik van een bril kunnen reizigers op individuele basis steden en interessante plaatsen verkennen tijdens hun verblijf. Zonder de aanwezigheid van een gids.

Een AR-bril stelt vakantiegangers in staat om plaatsen individueel te verkennen zonder afhankelijk te zijn van de kennis van een begeleidende gids. Bij de bezienswaardigheid worden informatie, foto’s, video’s en 3D-modellen via de bril getoond.

De test wordt uitgevoerd door TUI Destination Experiences, de activiteit van TUI Group waaronder op de vakantiebestemmingen reisleiding, excursies en diverse vakantieactiviteiten vallen.

In de test die TUI momenteel in Palma de Mallorca uitvoert, kunnen gebruikers meer te weten komen over schilderijen die worden tentoongesteld en over mythes uit de Middeleeuwen over draken op het eiland.

De brillen zijn volgens de reisorganisatie comfortabel om te dragen, zodat ze niet in de weg zitten tijdens de excursie-ervaring.

Tijdens de proeffase van een aantal weken, probeert TUI inzichten te krijgen in hoe de technologie het best kan worden gebruikt om reizigers de meeste toegevoegde waarde te bieden. Vervolgens gaat de productontwikkeling van start.

TUI Destination Experiences werkt samen met Mixed Reality I/O tijdens de testfase.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond