Deel dit artikel
-

TUI in zee met sportticketplatform XS2Event

Het Groningse B2B-platform voor toegangskaartjes voor sportwedstrijden XS2Event heeft een distributieovereenkomst getekend met TUI.

Het betreft een contract met internationaal bereik. Dat omvat naast officiële F1-tickets ook toegangskaarten voor de grootste voetbalclubs uit Engeland en Spanje, Formule 1, rugby, darts en vele andere sporten.

De tickets worden aangeboden als onderdeel van het reisaanbod van TUI Group. Reizigers die een ticket boeken voor een periode waarin een bepaalde wedstrijd plaatsvindt, kunnen naast de reis en het verblijf ook sportief topvertier aanschaffen. Alles vanuit de interface van TUI. Achter de schermen regels XS2Event de logistieke en financiële afhandeling van de ticketing.

XS2Event bouwde zijn boekingsplatform met het zakelijk netwerk van Jeroen Huis in’t Veld en de technische expertise van René Wietsma. Huis in’t Veld verkocht met zijn vorige bedrijf Sportstadion al vervoer en tickets naar F1-races. Vanuit die achtergrond bedacht hij de Max Verstappen-tribune tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Wietsma werkte eerder voor onder meer Afterpay.

“De veiligheid van de sportfans staat bij ons voorop. In digitale sferen betekent dat bijvoorbeeld, dat we alles in Europa hosten”, aldus de technische compagnon.

De eerst sportreis voor Formule 1-fans die TUI zal gaan organiseren is de reis naar Portugal komend weekend. TUI zal met een flink aantal Formule 1-fans naar het Zuiden van Portugal afreizen.

TUI betaalt XS2Event per verkocht ticket. Het Groningse bedrijf met een groot netwerk in de sportwereld staat open voor distributieovereenkomsten met andere reisbedrijven, zowel B2C als B2B-gerichte.

Foto: LGE (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond