Deel dit artikel
-

Tulip ziet af van overname Commodore

Tulip Computers kan op korte termijn niet voldoende kapitaal aantrekken om Commodore over te nemen. De voorgenomen overname gaat niet door.

Een beursgang in Londen ging niet door en nu moet ook het beoogde nieuwe moederbedrijf Tulip Computers afzien van de overname van Commodore. Tulip maakte gisteren bekend: "[Er is] onvoldoende zekerheid over de mogelijkheid om voor de verdere ontwikkeling van de Commodore business op korte termijn genoeg extern kapitaal aan te trekken."

Commodore, een historisch computermerk, maakt op zijn site nog geen melding van de financiële spaak in de wielen. De partijen zeggen in gesprek te blijven met elkaar. 

De bekendmaking viel gisteren samen met een uiteenzetting van Tulips strategie voor de komende jaren. Het bedrijf gaat zich richten op de kernactiviteiten, waaronder lifestyle en logistiek. De activiteiten rondom Ego Lifstyle, bijvoorbeeld, worden afgebouwd.

De ambitieus geformuleerde verwachting is de omzet van 2007 naar 2010 zal groeien van 380 miljoen naar 1,2 miljard. Om deze groei te faciliteren, wil Tulip extern kapitaal aantrekken en enkele participaties naar de beurs brengen. Welke dat zijn, houdt het bedrijf voor zich.

Bron foto: Regorius (CC) 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond