Deel dit artikel
-

‘Tussen de 600.000 en 800.000 bitcoinminers gestopt’

Tussen 600.000 en 800.000 bitcoindelvers zijn sinds half november gestopt door de dalende waarden van cryptomunten. Dat blijkt uit gegevens van blockchain.info. Bitcoinminers genereren zelf cryptomunten.

Bitcoinbezitters hebben sinds enkele weken flink wat geld verloren. De waarden dalen door nervositeit over strengere regelgeving in 2019 en ruzies over de van de Bitcoin afgeleide Bitcoin Cash. De koers dook deze week even onder de 3500 euro. Bitcoin sleepte in zijn kielzog ook andere munten mee. De totale waarde van alle bitcoins is nu minder dan 69 miljard dollar.

De dalende prijzen zijn niet de enige oorzaak dat miners er geen brood meer in zien. Hoge energiekosten in China (een belangrijk cryptoland) spelen ook een rol, evenals verouderde computersystemen. Om cryptomunten aan te maken moeten ingewikkelde rekenraadsels worden opgelost. De energiekosten lopen echter zo hoog op, dat miners er nu geld op verliezen.

Deel dit bericht

18 Reacties

Willem Kitsz

Denkt nou niemand na dat een computer rekensommetjes te geven geld oplevert de grootste flauwekul is die er bestaat.
Wie wil er nou geld wat je niet in de hand kunt houden en wat een inflatie heeft gehad in 1 jaar van meer dan 80 %.Terwijl je portemonnee ook nog eens gehackt kan worden.
Crypto.s waren meer dan 200 miljard waard voor deze dwazen en nu een kleine 70 miljard.Werkelijke waarde 000000111111 00000 bitjes dus niks

Dino

Ben je je ervan bewust dat al het geld wat bij banken staat ook niet meer is dan nullen en enen? En vaak is het met beleggen niet anders..

Henk van Rossum

Gemiddeld is het rendement op Bitcoin 100% in de plus per jaar Willem. Vergelijk dat met de papiertjes die jij in de hand kunt houden met een getal erop geschreven die ieder jaar een inflatie ondergaan van zo’n 5%. Jaar in jaar uit.

Beterweeter

Tja er zijn mensen beter geworden met gebakken lucht (piramide spel systeem) de Bitcoin geboren uit een computer en niet tastbaar. Daar tegen heeft de euro nog goud tegenover staan ( Nederland tenminste) bitcoin is even groot geweest van mensen met hebzucht als het te mooi is om waar tezijn . beleggen is ook niet tastbaar maar je kunt het wel verzilveren en dan is het wel tastbaar .bitcoin is een eng iets?

Iron Jack

Beste Willem,

Zo te lezen heb geen benul waar je over praat. Klopt, 80% gedaald dit jaar, maar nog altijd 600% hoger dan 2 jaar geleden. Bitcoin is overigens geen munt om in het dagelijks leven te gaan gebruiken, daar heb je andere alternatieve crypto munten voor. Daarnaast vraag ik me af hoe vaak je nog met contant geld betaald. Dus wat heb je daadwerkelijk in handen? Of toch meestal digitaal betalen met je bankpas? Weet je dat straks je “echte” geld sneller en goedkoper wordt overgemaakt dankzij Ripple? Waarschijnlijk niet. Mijn advies: verdiep je eerst in de materie voor je iets post.

Mark okko

Hallo mensen bitcoin is munt der munten het heeft meer waarde dan fiat geld of goud of zelfs diamant . Aleen jullie zien dat niet . Jullie gaan het inzien als je voor een bitcoin 1 miljoen betaald . Geld of goud of diamant kan je vernietigen het is tastbaar . Bitcoin kan je niet vernietigen want het staat immers op de je kan een fout maken dat je privatekey kwijt raakt dan ben je ook je bitcoins kwijt . Maar je bitcoin kan je nooit vernietigen of dat iemand anders er macht over heeft . We hebben gezien met banken crises dat mensen een paar ton of miljoenen aan geld bij de banken haden . En ineens maar recht hebben op een ton en de rest zijn ze kwijt. Bij bitcoin kan deze scenario nooit . Dat is al 1 waarde wat een eigen schap van bitcoin is . Ik nu geen zin om de andere waarde op te noemen . Tip heb je kleine kinderen koop een 100€ per kind 99% dat als ze gaan studeren een vette studie pot hebben .

Adrie

Key weg is geld weg lijkt me toch wel een serieuze zwakke plek.
De volatiliteit maakt de munt waardeloos als betaalmiddel.
De beperkte hoeveelheid en het gebrek aan controle maakt het manipuleren van de koers wel erg gemakkelijk.
Geen enkele onderliggende waarde behalve de apparatuur van de miners.
Een Blockchain met een veel te beperkte capaciteit om zelfs het huidige piramidespel goed te ondersteunen, voor een serieus betaalsysteem is het maximale aantal transacties per seconde al helemaal niet geschikt en niet schaalbaar. De infrastructuur is veel te complex en veel te duur.
Bitcoin heeft geen enkele toekomst als de gokkers hun winst hebben genomen.

Volkrad

Beste Beterweeter,

U geeft in uw berichten meerdere zwakke plekken aan van de Bitcoin.

Allereerst noemt u de Bitcoin een piramide spel. Dit is enkel waar omdat kapitalisme altijd een piramide spel is. Bij iedere vorm van vraag en aanbod zijn de mensen die vroeg inkopen beter af dan de mensen die laat inkopen. Dit is tenminste zo bij schaarse en gewilde goederen.

U gaat door met een mooie zin over dat er niets is wat de Bitcoin waarde vertegenwoordigd. Uw voorbeeld van dat de euro in Nederland tenminste nog gebacked wordt door goud is natuurlijk onzin maar daar zal ik verder niet op ingaan. Hetgeen dat de Bitcoin waarde geeft is het transactie logboek in samenwerking met de beperkte hoeveelheid bitcoins die daar in worden bijgehouden. Als je Bitcoin bezit, bezit je niets tastbaars maar iets beters. Je bezit de registratie in het logboek. Swift (het internationaal bankiers systeem) werkt niet gek veel anders. Het grootte verschil tussen de manier hoe Bitcoin werkt (blockchain/logboek technologie) en Swift is dat bij Swift centrale servers het veiligheidsrisico zijn terwijl bij Bitcoin iedereen met een wallet het complete logboek heeft van alle munten.

Bij de euro kan er een paar miljard bijgedrukt worden zonder dat dit bekent is bij iedereen (in theorie) terwijl dit bij Bitcoin zelfs in theorie niet mogelijk is.

Als laatste geeft u aan dat de vergelijking tussen Bitcoin en andere niet tastbare investeringen niet opgaat omdat die andere investeringen tenminste nog te verzilveren zijn.

Dit is uiteraard ook het geval met Bitcoin. Ten alle tijden kan je het verkopen op exchanges. Mocht je met argumenten komen dat die niet altijd online zijn of dat het netwerk soms overbelast is… Als je Bitcoin op een exchange staat gaat je transactie niet in chain waardoor je geen actief Bitcoin netwerk nodig hebt om het te verkopen. Wanneer een exchange offline is is het een vergelijkbare situatie als met een bank die een technische storingen heeft of iets dergelijks.

Tot slot…
Ik verwacht dat de waarde nog verder gaat dalen. Op dit moment heb ik enkel een positie in ethereum (gekocht op 100 dollar)

Ik hoop de komende maand een grotere positie in te kunnen nemen maar ik denk niet dat de bodem al bereikt is. Dit is geen financieel advies blablabla

Iron jack

Elke munt heeft zijn eigen doel. Bitcoin staat centraal, is de Koningin der munten, maar zal verder weinig tot geen usecases krijgen. Echter de overige munten wel!

Velen vonden internet, e-mail en de mobiele telefoon in de beginjaren helemaal niets. Sceptisch en sarcastisch door gebrek aan kennis en toekomstvisie. En waar staan deze ontwikkelingen nu? Inderdaad, centraal in onze hedendaagse wereld. Met cryptocurrency wederom hetzelfde verhaal. Sceptisch en sarcastisch. Vooral langs de kant blijven staan en over 10 jaar denken “had ik toen maar…..”.

Michael

Nu juist is de markt op z’n best door de schommelingen kun je goede verdiensten maken 😉 ik heb wat geld in een bot zitten die de hele dag door trades maakt en wat me opvalt is dat juist wanneer de markt stabiel blijft er minder profit is dan wanneer de markt steeds daalt en stijgt. Mensen teren te veel op bitcoin kennen de andere munten niet en ondernemen ook geen aktie om het vermogen te laten groeien terwijl t simpel is

Mark okko

Critici hoor je altijd zeggen de techniek achter bitcoin de blockchain is waarde vol . Maar ze vergeten de beste blockchain en de grootste is die van bitcoin. Blockchain bestond al in de jaren 80 . Dus wat voor waarde heeft de blockchain zonder bitcoin geen waarde

Angel

Michael mag ik vragen welke bot dit is?

Joop

Iedereen verdedigt hier de daling van tulpenbol 2.0 . Dior het lezen van verhaaltjes zijn jullie gaan geloven in een utopie . Lees hyman Minky . Deze bubbels gaan door de eeuwen heen

Iron jack

@Joop Hahahaha….. Een duidelijk voorbeeld van “Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.”. Prima Joop, wat jij wilt. Vooral je hoofd in het zand steken en excuses zoeken om er maar niet mee bezig te zijn.

PS, de eerste Blockchain telefoons zijn al te koop en ook vele bedrijven bieden BAAS al aan, waaronder Microsoft en Amazon. Succes met het negeren van de toekomst kerel!

piet

Iron Jack helemaal met je eens!
papiergeld is de vervanger van gouden munten en ruilhandel geworden, crypto zal de vervanger van papiergeld worden.
tegen de tijd dat Joop dit door heeft kan hij zich geen hele bitcoin meer veroorloven 🙂 succes iedereen

Dennis - Daytrader futures

Piet en iron Jack hebben duidelijk crypto’s gekocht. Hodl gewoon als kikkers in een pan warm water blijven zitten. 100 % piramide en gebakken lucht verhaal. Eer dat FIAT geld waardeloos wordt ,pet er eerst een staat failliet gaan, veel plezier met de shit coins

Mark okko

Dennis dat werd ook beweerd over e-mail kijk ano nu iedereen heeft een e-mail . Bitcoin gaat niet meer weg de andere coins dat weet ik niet . 1 btc gaat nog 1M kosten . Als je de whitte papier heb gelezen dan weet je dat btc geen betaal middel is en wordt het is digitaal diamant

Iron jack

Ik heb inderdaad crypto’s, maar dat is niet mijn main business. Webdevelopment waaronder blockchain technology wel. Prima als je een andere mening hebt, maar als je crypto vergelijkt met een piramide spel, weet je óf niet wat crypto is,óf je weet niet wat een piramide spel is. Daarnaast hoeft er geen staat failliet te gaan en hoeft fiat niet waardeloos te worden om uiteindelijk digitale valuta hét betaalmiddel te laten worden. Maar ik ga er verder niet over discussiëren. Ik respecteer ieders mening, mits gebaseerd op kennis van zaken of verwijzing naar bronnen. Ook in deze kwestie zal de tijd het ons leren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond