Deel dit artikel
-

Tv- en radiomaker Harry de Winter overleden

Programmamaker en presentator Harry de Winter is overleden op 73-jarige leeftijd aan asbestkanker. De laatste jaren hield hij zich vooral bezig met internetradio.

In 1977 richtte De Winter, die presentator was voor de NCRV radio, de productiemaatschappij IDTV op, die in de beginjaren vooral popprogramma’s als Je Ziet Maar, Clipparade en registraties van liveconcerten produceerde.

In de jaren negentig verkocht de Winter IDTV voor tientallen miljoenen guldens. Hij begon een nieuwe productiemaatschappij, WinterMedia BV, waarmee hij een kwaliteitszender wilde opzetten met de naam TVOase.

De Winter pakte zijn radiopassie weer op met het online radiostation 40Up Radio. De voormalige tv-producent stak er jaarlijks een ton in, maar sponsors waren niet te vinden.

‘Het gaat ons bij 40UP Radio het meeste om de muziek en niet om de leeftijd. Wij draaien niet de gelikte classics pop en rock die je overal al hoort,’ verklaarde De Winter tegenover Spreekbuis in 2018.

De zender, die enige tijd op bepaalde uren ook via de regionale omroep van Noord Holland was te beluisteren, heeft in totaal vijf jaar bestaan. De presentatoren waren veelal oudgedienden van KRO, VARA en VPRO, onder wie Jan Donkers, Mart Smeets, Johan Derksen, Robert ten Brink, Leo van der Goot, Hubert van Hoof, Adeline van Lier, Ton Lathouwers, Bram van Splunteren, Vincent Bijlo en Fay Lovsky. Zijn werkten belangeloos mee.

’Raar dat hoger opgeleide 50-plussers niet interessant zijn voor adverteerders,’ vertelde De Winter tegen de Gooi- en Eemlander.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond