Deel dit artikel
-

Tv- en video spotmarkt in eerste jaarhelft naar 350 miljoen euro

De spotmarkt voor tv en online video is het afgelopen half jaar uitgekomen op 350 miljoen, een groei van 4 procent. Dat blijkt uit metingen van Screenforce.

Het bureau hanteert sinds kort nieuwe definitie van reclamebestedingen omdat omroepen in toenemende mate actief zijn in de online markt. Meer bestedingen worden via hun online platforms gerealiseerd.

Het grootste deel van de tv-reclamemarkt waarover Screenforce publiceert wordt gevormd door de spotbestedingen, oftewel de reguliere reclame. De groei van de omzet zat vooral in het eerste kwartaal.

De omzet van de non-spotmarkt (sponsoring) is licht gedaald naar 42 miljoen. De non-spotinvesteringen op de online platforms stegen sterk door de verdere groei via de social influencers.

We keken in Nederland in de eerste helft van 2018 gemiddeld 174 minuten per dag via het tv-toestel. Dit is een daling van 6 minuten, oftewel 3 procent, ten opzichte van de eerste helft van 2017. Deze daling wordt volledig verklaard door het feit dat we minder live (lineair) tv-kijken.

Binnen de 174 minuten Kijktijd vallen ook de 17 minuten die per dag aan het kijken van andere content via aangesloten apparaten wordt besteed.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond