Deel dit artikel
-

Tv-fabrikant Loewe gered door Chinezen

De Duitse tv-fabrikant Loewe, sinds kort onder surseance, lijkt voorlopig gered. Er is een strategische samenwerking aangekondigd met het Chinese Hisense.

Op die manier denkt Loewe een bredere afzetmarkt aan te kunnen boren. Omgekeerd kan Hisense profiteren van de Europese markt. Ook mag Hisense gebruikmaken van multimedia en internetapplicaties van Loewe.

Hisense is een van de grootste elektronicafabrikanten van China, met 75.000 werknemers wereldwijd en zeven R&D-centra. Naast televisies levert het bedrijf huishoudelijke apparaten en mobiele apparatuur. Het bedrijf streeft wat betreft televisies naar een derde of vierde plaats op de wereldranglijst.

Loewe, gedeeltelijk eigendom van Sharp, verkeert al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf kon nauwelijks nog opboksen tegen het marketinggeweld van LG en Samsung. In 2012 nam het verlies toe tot 29 miljoen euto.

De tv-fabrikant werd vorig jaar nog genoemd als overnamekandidaat voor Apple, maar die geruchten werden door de directie meteen als onzin terzijde geschoven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond