Deel dit artikel
-

Tv-programma X Factor krijgt ‘Stemmen via Twitter’

Kijkers van het tv-programa X Factor kunnen direct op kandidaten stemmen door een tweet naar een speciaal account te sturen. Twitter ontwikkelde deze optie speciaal voor de vele talentenjachten die wereldwijd op tv worden gehouden.

Vanaf volgende week kunnen Amerikanen via Twitter bepalen welke artiest het programma The X Factor moet verlaten. Het bedrijf Twitter ontwikkelde namelijk een speciaal systeem om via internet stemmen uit te brengen via zijn chatsysteem.

Een voorwaarde is dat de tv-kijkers het account @TheXFactorUSA moeten volgen. Want alleen dan de kijker een privé bericht (direct message; DM) naar de eigenaar van dat account sturen. Het nieuw ontwikkelde systeem telt welke artiest hoeveel stemmen kreeg en telt dat op bij de andere kanalen via welke gestemd wordt.

Behalve een moderne noviteit voor de producenten brengt ‘Twitter voting’ ook met zich mee dat de tv-makers een directe verbinding krijgen met de kijkers. Ook buiten reguliere uitzendtijden om.

Of en, zo ja, wanneer deze manier van voting in Nederland wordt gelanceerd is niet bekend. Vooralsnog kunnen kijkers enkel stemmen met commerciële, duurdere middelen als 0900-nummers en premium sms. Deze kanalen leveren de tv-makers extra geld op. Twitter niet.

Afgelopen week bleek uit de presentatie van de kwartaalcijfers van KPN dat het bedrijf omzet begint te verliezen bij spraak en sms. Zijn klanten gebruiken steeds vaker diensten als Whatsapp en Facebook om in contact te blijven met vrienden, familie en bekenden. Meer dan de helft van de KPN-abonnees heeft mobiel internet.

De directeur van Twitter, Dick Costolo, gaf eerder deze maand een interview waarin hij uitvoerig op de stand van zaken van zijn onderneming ingaat:

Foto: Paul Bannister (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Vincent Leenders

ik zeg: een stap verder en er is een alternatief businessmodel voor de inkomsten via SMS/090x: koppel de DM met de vote aan SMS-betaalfaciliteiten, noem het de “premium hashtag” of introduceer de % voor dit soort toepassingen: http://bit.ly/90d0bK

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond