Deel dit artikel
-

Twaalf miljoen groeigeld webshop Brillen24

Het bedrijf achter Brillen24.nl krijgt een kapitaalinjectie van twaalf miljoen euro van een Franse investeerder.

TIME Equity Partners neemt een belang Tejado GmbH, het bedrijf achter Brillen24 en diens zusters in Duitsland en België. De Fransen steken nu zeven miljoen in de digitale brillenwinkel en bij bewezen succes nog eens vijf miljoen.

De onderneming gebruikt het geld om te groeien op de bestaande en nieuwe Europese markten (Pdf). Exacte voorspellingen worden niet gedaan. De enige concrete wens is dat het aantal verkochte brillen van 220.000 in 2011 moet groeien tot een miljoen.

Het van oorsprong Duitse bedrijf begon vorig jaar zijn internationale expansie. Voorlopig wordt het meeste geld verdiend in het thuisland.

Deze is de derde participatie van TIME dit jaar. Het fonds heeft vijftig miljoen euro te besteden met toezeggingen van nog eens dat bedrag in de toekomst. TIME Equity Partners bestaat uit Yam Invest plus het management van TIME.

Deel dit bericht

5 Reacties

s. bukman

Prachtige webshop met een meer dan uitstekende usability, of ze echter dit soort cijfers kunnen waarmaken valt te bezien. De concurrentie op billen lijkt me enorm.

s. bukman

Ehhh geweldig zo’n mobiel 😉 moet natuurlijk brillen zijn!

Erwin Boogert

Dat was wel duidelijk hoor 🙂 De concurrentiestrijd tussen bilproviders is immers allang voorbij. Iedereen heeft er inmiddels wel een. Wat? Twee zelfs.

Patrick Speijers | ROBIN

Wat ik persoonlijk echt een mooie brillensite vind en dito concept is http://www.warbyparker.com/ de moeite waard om eens te bekijken

Carmen

Uniek zoals Etsy of de top 10 merken ? OILILY was in maart 2009 de meest gchzeot kledingmerk op Marktplaats maar zou niet op Etsy worden verkocht.Ik snap het niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond