Deel dit artikel
-

Tweakers begint wekelijkse podcast

Een dag na de eerste uitzending staat hij op nummer één in de ranglijst van iTunes/Technologie: de podcast van Tweakers.net. De techsite zendt vanaf nu iederer week uit.

Luisterpotentieel is voldoende en bij de redactie van Tweakers stond het al langer op het verlanglijstje om een eigen podcast te maken. Dat was voor hoofdredacteur Wout Funnekotter voldoende argument om groen licht te geven.

Hij legt uit: “We [zijn] ervan overtuigd dat we via een podcast niet alleen op meer momenten van info over tech kunnen voorzien, maar ook op een andere manier. De redacteuren van Tweakers zijn dag in dag uit bezig met hun kennis uitbreiden, zodat ze net wat meer diepgang aan een nieuwsbericht kunnen geven of een review net even wat uitgebreider kunnen maken. Slechts een deel van die kennis komt uiteindelijk in een artikel of video terecht.”

Aan Emerce legt hij uit: “We hebben al een videostudio die we gebruiken voor eigen producties. Die is een stukje verwijderd van de redactie en daarom lekker stil; een prima plek om een podcast op te nemen. Dat doen we met een relatief simpele setup: een Zoom H6 mobiele recorder en vier dynamische microfoons van Sennheiser. Het vaste team bestaat mijzelf en twee redacteuren, Jurian Ubachs en Arnoud Wokke. Het idee is ook dat elke week naast de vaste club ook andere redacteuren aanschuiven.”

“De eerste reacties gaan vooral over op de verspreiding. Zo willen mensen de podcast ook graag via Spotify luisteren en daar zitten we nog niet bij. Ook zaken als tijdcodes en shownotes kunnen we nog beter inrichten. Inhoudelijk was de feedback zeer positief. Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat we dat week op week vol weten te houden.”

De eerste episode levert de Tweakers Podcast direct een plaats in de top tien van iTunes Podcast op en nummer één in het katern Technologie. Die wordt overigens gedomineerd door BNR Nieuwsradio. Van de twintig populairste techpodcasts komen er tien uit de stal van het radiostation, een teken dat diens actieve podcaststrategie effect sorteert.

Foto: Gauthier Delecroix (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond