Deel dit artikel
-

Tweakers: Black Friday vanochtend begonnen

Cijfers van de productvergelijker van Tweakers laten zien dat Black Friday vanochtend rond negen uur is begonnen. Een week vóór de echte Black Friday ligt het klikverkeer naar webwinkels al twee keer hoger dan normaal. Het zijn met name de grootste shops die hun acties live hebben gezet.

Het koopjesfestijn is een paar dagen eerder begonnen dan een jaar geleden. In 2019 klonk het startschot, in overdrachtelijke zin, op de maandag voor Black Friday. In de statistieken van de techsite is nu te zien dat dit moment drie dagen eerder valt. Vandaag.


(lichtblauw: vandaag + voorspelling, groen: gisteren, geel: vorige week vrijdag)

“Het aantal kliks ten opzichte van vorig jaar ligt twee keer hoger, maar ook twee maal hoger dan een normale vrijdag”, zegt commercieel directeur DPG Technology Bart Zoetmulder. Bij Hardware Info is een vergelijkbaar beeld te zien, zij het in wat lagere volumes.

De stijgende lijn in click-outs bij Tweakers Pricewatch komt met name door de grote retailers die hun campagnes zijn begonnen. De grootste ontvangers zijn Amazon, bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Het aantal price alerts dat sinds vanochtend wordt verstuurd ligt zes keer hoger dan anders. De consument is voorbereid. Zoetmulder verwacht dat de meeste andere webwinkels dit weekend of anders vanaf maandag hun campagnes starten. Dat zal de volumes verder doen stijgen.

De vijf populairste categorieën op dit moment zijn: 1. televisies, 2. monitoren, 3. smartphones (normaal de nummer een), 4. koptelefoons (thuiswerkeffect?) en 5. laptops.

De grootste retailers beginnen de Black Friday-periode ook wat eerder uit eigen belang. Daardoor kunnen ze de verwachte vraag over meer dagen spreiden en daarmee de logistieke druk bij de vervoerders.

Sinds de uitbraak van het coronavirus ligt het gebruik van de productvergelijker structureel vijftien à twintig procent hoger.

Foto: Ines Njers (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond