Deel dit artikel
-

Tweakers komt met nieuw event: Tweakers Gaming Live

Techgemeenschap Tweakers.net organiseert komend najaar de eerste editie van Tweakers Gaming Live. Dat wordt een meerdaags event met een LAN-party en een E-sportscompetitie.

Met de aankondiging van het nieuws van Tweakers Gaming Live bevestigt het bedrijf ook het einde van zijn bekende Tweakers Express. Dat was een concept waarbij honderden belangstellenden al gamend per trein naar Gamescom van Amsterdam naar Keulen reden.

“Er is nu zoveel belangstelling voor E-sports dat we doorpakken op dit nieuwe event. We hebben een team van zes man die de bijna vijftig kleine en grote events per jaar organiseert. We moeten keuzes maken en kiezen ervoor om ons volledig te storten op E-sports en een LAN-party”, licht commercieel manager Bart Zoetmulder toe.

Het nieuwe ‘festival’ vindt plaats medio november van een vrijdagmiddag tot en met zondag. De exacte datum en locatie staan nog niet vast. Het wordt een gelegenheid die zeker 2.500 bezoekers kan verwerken.

Bart Zoetmulder kondigt tevens aan dat Tweakers voor dit event gaat samenwerken met DUH-Events, experts op het gebied van LAN-party’s en E-sports tournaments. Dat is ook het bedrijf achter onder meer Campzone.

ASUS ROG is de eerste getekende hoofdsponsor.

Het event is interessant voor hardwarefabrikanten, maar ook bijvoorbeeld ook uitgevers van games en online diensten, omdat het zich richt op een doelgroep die via de traditionele media amper is te benaderen. Tevens hoopt Tweakers de interesse te wekken bij food en entertainment partijen.

Tweakers gaat zo veel mogelijk gamewedstrijden uitzenden, via zijn eigen site, social of een streamingplatform als Twitch.

De site is onderdeel van de Persgroep. De nieuwssite en community bereikten afgelopen april 2,4 miljoen unieke gebruikers volgens de NOBO-bereiksmeting.

Foto: artubr (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond