Deel dit artikel
-

Tweakers komt met Plus-abonnement

Online nieuwsuitgave en techplatform Tweakers.net introduceert een Plus-abonnement. Betrokken lezers kunnen een abonnement nemen voor meer achtergrondverhalen, exclusieve interviews en how-to’s.

Het nieuwe abonnement werd eind vorige week aangekondigd en treedt vandaag in werking. Lezers betalen bij een tweejarig abonnement vier euro per maand voor toegang tot een nieuwe slag redactionele producties. “Uit gebruikersonderzoek hoorden we dat men ‘meer, meer, meer’ wil. Meer diepgang, langere verhalen, meer expertise.”, licht commercieel directeur Bart Zoetmulder van DPG Technologie toe.

“Qua inkomsten zijn we voor 90 à 95 procent afhankelijk van b2b-inkomsten. Reclame is een gevoelige inkomstenstroom. We willen het risico spreiden met deze nieuwe stroom aan gebruikersinkomsten.” Over de verwachtingen wil Zoetmulder niets kwijt. Duidelijk is dat DPG Media voor langere duur investeert. Er wordt rekening mee gehouden dat er eerst twee jaar wordt geïnvesteerd voordat er geld wordt verdiend.

Er is een nieuwe redacteur aangesteld die samen met zijn collega’s de Plus-producties zal verzorgen. In de toekomst zal de redactie worden uitgebreid. “Een herkenbaar deel van de totale content wordt Plus-content. We geven de garantie dat dat nieuwe content is. Andere media neigen ernaar om het reguliere werk achter een slotje te zetten. Dat doen wij niet.”

Het nieuwe abonnement draait sinds december 2020 al als publieke proef. Tot vandaag kostten Plus-verhalen niets. Vanaf nu kunnen geregistreerde gebruikers drie plusproducties per maand gratis lezen. Actieve communityleden van de Tweakers-gemeenschap kunnen korting op het abonnement krijgen op basis van hun karma. Karmapunten krijgen leden bijvoorbeeld voor het schrijven van reacties of recensies.

Productmarketeer Jelle Mol: “Die korting is het directe resultaat van feedback van onze gebruikers in de testperiode. Gedurende de bèta ontvingen we gemiddeld 25.000 bezoeken op Plus-artikelen, met uitschieters tot 100.000. De combinatie van waardering, bezoeken en kwalitatieve feedback waren wel de belangrijkste aanknopingspunten om het Plus-aanbod te fijnslijpen.”

Zoals bij veel productontwikkeling op Tweakers wordt de gebruikersgemeenschap actief en vroeg bij de plannen betrokken. Eind november 2020 werden de plannen voor het nieuwe abonnement reeds aan het publiek uit de doeken gedaan. Plus is in zekere zin de vervanging van het gedrukte Tweakers Magazine dat eind 2020 verdween.

Strikt genomen is Plus niet het enige abonnement van Tweakers. De titel werkt al jaren met drie abonnementen. De een geeft controle over zaken als advertenties en thirdparty-trackingcookies en een ander geeft bijvoorbeeld toegang ook tot speciale bijeenkomsten. Het redactionele abonnement wordt in de bestaande verwerkt.

Foto: wocintechchat (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Tweaker - DPG

404 Het bericht is niet meer te vinden op de Tweakers site?

Is te achterhalen wat de rede is waarom het
bericht niet meer te vinden is.

Had het in alle vroegte gelezen en wilde een reactie plaatsen maar het bericht is weg.

Via zoeken naar het bericht in een zoekmachine op deze site terecht gekomen.

Erwin Boogert

Mooi zo.

Tweaker - DPG

Het bericht is weer onlline.
Interessante reacties, voors en tegens.

https://tweakers.net/plan/3188/nieuwe-tweakers-abonnementen-zijn-beschikbaar.html

bert

Koester gewoon goede herinneringen aan hoe Tweakers ooit was en blijf er lekker weg. Pricewatch is enige dat nog af en toe een bezoekje waard is. De tokkie-nerd-mods hebben i.i.g. het forum verpest.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond