Deel dit artikel
-

Tweakers lanceert Belgische site

Elektronicasite Tweakers, onderdeel van de Belgische uitgever De Persgroep, lanceert een eigen Belgische site. De prijzenvergelijker was al aangepast aan de Belgische markt.

Tien procent van de 3,5 miljoen maandelijkse bezoekers van Tweakers komt nu al uit België. Een aantal retailers uit België heeft zich daarom inmiddels bij de prijzenvergelijker aangesloten.

Hoofdredacteur Wilbert de Vries wil tegenover De Morgen niet in detail treden over gewenste aantallen, maar het aantal Belgische bezoekers moet omhoog, net als de omzet uit de prijzenvergelijker. ‘Elke keer iemand doorklikt naar een retailer, is er een percentage voor ons.’

Na de overname door De Persgroep in mei 2012 heeft Tweakers al onderzocht op welke manier de site een rol in de Belgische markt kon spelen. Zo zou er een grote behoefte zijn aan een onafhankelijke vergelijkingssite voor consumentenelektronica. Belgische consumenten gaan vaak nog naar de fysieke winkel, om zich daar te laten adviseren en daar een product te kopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond