Deel dit artikel
-

Maar twee Belgische aanbieders in Top 10 B2C

Nederlandse webwinkels als bol.com en Coolblue domineren nog altijd de online B2C-markt in België. In de Top 10 komen maar twee Belgische spelers voor, en ook die zijn onderdeel van buitenlandse bedrijven.

Bol.com is veruit de grootste e-commercespeler in België met een lokale omzet van 386 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers die Retaildetail heeft ontleend aan de Ecommerce Foundation. Op de tweede plaats staat Coolblue met een omzet van 322 miljoen euro. Amazon.fr blijkt nog altijd goed voor een omzet van 153 miljoen euro.

Vanden Borre is de hoogst gerangschikte Belgische webshop, met Vente-exclusive.com als tweede Belgische speler, goed voor 61 miljoen euro.

De sterke nadruk op buitenlandse bedrijven komt omdat e-commerce in België laat op gang is gekomen. De totale B2C omzet in België bedraagt op dit moment zo’n 14 miljard euro dit jaar.

Enigszins verrassend is de doorsnee leeftijd van de klanten van deze aanbieders. 23 procent van hen blijkt tussen de 50 en 64 jaar oud te zijn en 19 procent valt in de leeftijdsgroep van de 40 tot 49-jarigen. Al met al is 60 procent van de e-shoppers ouder dan 40.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond