Deel dit artikel
-

Twee derde huishoudens heeft internettoegang op televisie

73 procent van de Nederlandse huishoudens met kinderen heeft minimaal één tv waarmee internetcontent kan worden bekeken. Bij huishoudens zonder kinderen is dat 62 procent. Gemiddeld staat er in 66 procent van alle Nederlandse huishoudens een tv met toegang tot internet. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in het vierde kwartaal van 2016.

In de safgelopen vijf jaar is er sprake van een flinke groei van het aantal tv’s dat zelf of via bijvoorbeeld een spelconsole, dongel of settopbox toegang kan krijgen tot internet. In 2011 was dat namelijk nog 30 procent, aldus het onderzoek van Telecompaper. In het afgelopen jaar is de groei wel duidelijk afgevlakt, van 12 procentpunten tussen 2014 en 2015 naar 5 procentpunten tussen 2015 en 2016.

Het grootste deel van de Nederlandse huishoudens kijkt naar internetcontent op een smart tv. Het ging om 36 procent in het vierde kwartaal van 2016, tegen 30 procent in dezelfde periode van 2015. De laptop wordt juist minder vaak gebruikt als middel om internetcontent op de tv te bekijken. 14 procent va de huishoudens deed dit in het vierde kwartaal van 2015, tegen 12 procent een jaar later. Apple TV en de Google Chromecast bleven het afgelopen jaar stabiel in het gebruik, respectievelijk 4 en 7 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leosch

Kinderen groeien vandaag de dag met internet, televisie en console op. Naar mijn gevoel veel te vroeg en niet gezond! Ik zie het aan mijn eigen kinderen. Erg is dat ze niet weten wat ze moeten doen als ze niet op de computer of de TV mogen. Hierdoor lopen de kids ook het gevaar dat ze vroeg een bril nodig hebben. Een paar uur buiten spelen is veel gezonder!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond