Deel dit artikel
-

Twee miljoen euro groeikapitaal voor Trunkrs

Het logistieke bedrijf Trunkrs, gespecialiseerd in bezorging op dezelfde en de volgende dag, heeft een investeringsronde voor 2,2 miljoen euro afgesloten.

De investeerders zijn de Nederlandse fondsen SET Ventures en Ponooc, het investeringsfonds van mobiliteitsbedrijf Pon.

Het nieuwe kapitaal komt bovenop de 3,5 miljoen euro die het bedrijf eind 2019 al ophaalde bij het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en Ponooc.

De gemene deler van alle investeerders en het bedrijf Trunkrs is dat het welzijn van milieu en leefomgeving hoog in het vaandel staat. De missie van de start-up is alle pakketbezorgingen duurzaam te maken.

Met het nieuwe kapitaal wil de bezorger zijn positie op de Nederlandse markt verstevigen.

Directeur Jan Wijn van Trunkrs zegt in een persbericht: “Met de groei van de e-commercemarkt neemt ook het aantal bezorgbewegingen toe, met alle gevolgen voor milieu en omgeving van dien. Wij zijn overtuigd dat pakketbezorging klantvriendelijker, slimmer en duurzamer kan. Het is de ambitie om in 2022 honderd procent uitstootvrij te kunnen bezorgen. Dit alles is mogelijk door het innovatieve softwareplatform dat alle betrokkenen gedetailleerd inzicht geeft in de gehele bezorgketen en hiermee het optimaal dynamisch plannen van pakketbezorgingen mogelijk maakt.”

Wijns bedrijf claimt dat het dertig procent meer kilometers rijdt met bestaande wagens, waardoor vervanging door elektrische modellen financieel aantrekkelijk wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond