Deel dit artikel
-

Twee miljoen Europese subsidie ProtonMail

Proton Technologies, maker van ProtonMail, ontvang een subsidie van twee miljoen van de Europese Commissie. De Zwitsers willen er hun alternatief voor Google Drive en Dropbox mee bouwen.

De investering vindt plaats vanuit het Europese innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon2020, een pot met tachtig miljard euro. Dat wil onderscheidende technologieën een financiële duw in de rug geven om de groei van de bedrijven te versnellen.

Voor Proton Technologies uit Genève betekent dat, dat het bedrijf investeert in de bouw van ProtonDrive. “Europa wil dat we ons aanbod kunnen uitbreiden en daarmee onze globale concurrentiepositie kunnen verbeteren.” Namen worden niet genoemd, maar het aanbod van Proton wordt gezien als een advertentieloos alternatief voor diensten van Google.

Wanneer Drive uitkomt, en dat kan nog kwartalen duren, komt deze naast een e-maildienst ProtonMail en ProtonVPN te staan. Er wordt ook gewerkt aan een online agenda, al vrij lang. Al deze diensten zijn in de basis gratis te gebruiken, maar wie aanvullende diensten verlangt moet de portemonnee trekken. Proton wil zijn klanten laten betalen met geld, niet met gedrags- en persoonsprofielen.

Veertig procent van de miljoenen gebruikers van ProtonMail komen uit Europa.

Foto: ITU Pictures (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond