Deel dit artikel
-

Twee miljoen groeigeld voor Instant Commerce

De Amsterdamse start-up Instant Commerce heeft in de pre-seedronde twee miljoen euro venture capital opgehaald.

De investeringsronde is geleid door firstminute capital. De oprichters van Storyblok, Wandera, Snyk en Supercell dragen ook bij.

Ondanks dat Instant Commerce pas sinds begin dit jaar bestaat, hebben ze ruim dertig getekende klanten. Onder hen: Bedrijven als ID&T, Bols, Yaya en Ekster. De oprichters van Instant Commerce verdienden hun sporen met hun e-commerce agency Story of AMS.

De Amsterdamse start-up heeft een no-code platform ontwikkeld om razendsnel een webwinkel mee te bouwen en live te krijgen. De basis voor de webwinkel is de back-end van Shopify. Tussen die API’s en de voorkant, die een gespecialiseerd bureau bouwt, beweegt Instant Commerce zich. Doorgaans vindt hier veel technisch maatwerk plaats, een proces dat tijdrovend en duur kan zijn. Instant Commerce maakt dat laagdrempelig.

In jargon spreekt men ook wel over ‘headless e-commerce’: een koploos systeem, enkel de technische fundament worden geleverd. De aankleding, het functioneel en grafisch design, vindt elders plaats.

Instant Commerce integreert naast Shopify ook met headless CMS Storyblok en tal van andere e-commercetechnologie die webwinkels graag gebruiken zoals Algolia, Klaviyo en Gorgias.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond