Deel dit artikel
-

Twee miljoen webwinkels aangesloten op Amazon

Het aantal internetverkopers dat zijn artikelen via Amazon aanbiedt, is afgelopen jaar met tientallen gegroeid tot twee miljoen. Zij verkochten in 2013 meer dan een miljard artikelen via het handelsplatform.

Met deze cijfers laat Amazon.com zien dat het niet enkel een winkel is, maar ook een platform om verkeer te genereren voor webwinkeliers. In Nederland heeft bijvoorbeeld bol.com een vergelijkbare dienst voor externe verkopers, maar daarover verschijnen nooit cijfers.

Aangesloten winkeliers verkochten in 2013 meer dan een miljard artikelen via deze ‘alternatieve’ route. Dat genereerde een gezamenlijke handelswaarde van zeker tientallen miljarden dollars.

Met de bekendmaking van deze cijfers wil Amazon meer aandacht op een dienst vestigen waarmee ondernemers eenvoudig een groot deel van hun handel kunnen uitbesteden naar de e-commercegigant. Niet enkel worden de artikelen opgenomen in de index van de internationale webwinkel, maar deze kan ook de betalingen fulfillment en verzending afhandelen.

Het aantal e-commercianten dat Amazons fulfillmentsdiensten gebruikte, nam met 65 procent toe. Nederland is een van de landen waar naartoe wordt uitgeleverd. Voor buitenlandse winkeliers betekent dat, dat ze in de lage landen kunnen verkopen zonder dat ze hier zelf een website, kantoor of logistieke infrastructuur hebben.

(Foto via Reddit)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond