Deel dit artikel
-

Twee Windows Phone 7 toestellen voor Nederland

Microsoft lanceerde maandag het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7. Hoewel er negen toestellen werden gepresenteerd die op dit systeem draaien, komen hiervan voorlopig nog maar twee naar Nederland.

Microsoft liet negen toestellen zien met Windows Phone 7, dat de aanval in moet zetten op iOS van Apple en Android van Google. Onder meer HTC en LG presenteerden toestellen die op het nieuwe mobiele besturingssysteem draaien. Samsung brengt twee toestellen op de markt en Dell een.

Zo brengt HTC 5 modellen op de markt, waarvan er drie in Europa worden verkocht. Van deze vijf komt enkel de HTC Trophy naar Nederland op 21 oktober. Op diezelfde dag is ook LG Optimus 7 in Nederland te koop. Deze telefoons draaien op de Engelstalige versie van het mobiele besturingssysteem, de Nederlandse versie is nog niet beschikbaar en komt pas later. Hierdoor is het voor Nederlandse gebruikers nog niet mogelijk om applicaties in de mobiele applicatiewinkel van Windows te kopen. Dit komt halverwege volgend jaar beschikbaar. Ook andere diensten zijn niet direct bij de lancering in Nederland klaar voor gebruik.

In Europa zijn Vodafone, O2, Orange en T-Mobile aangesteld als providers voor de toestellen die draaien op het mobiele platform Windows Phone 7. Nederland werd hierbij niet specifiek genoemd. Er zijn wereldwijd meer dan 60 operators aangewezen voor de 30 landen waar mobieltjes beschikbaar komen die op het nieuwe mobiele besturingssysteem draaien.

Het startscherm kent een aantal vierkantjes, zogenaamde ‘Tiles’, in plaats van de pictogrammen die andere mobiele besturingssystemen vaak tonen. Deze ‘Tiles’ tonen per onderwerp live informatie. Een blokje dat speciaal is ingesteld voor een vriend, toont wanneer deze vriend nieuwe foto’s op Facebook zet, of nieuwe tweets plaatst. Een blokje voor foto’s van de telefoongebruiker houdt bij welke foto’s er waar zijn geplaatst, in de telefoon of bijvoorbeeld op Facebook, en laat dit ook direct zien. De blokjes kunnen verschoven worden en de gebruiker kan de invulling van de ‘Tiles’ aanpassen aan zijn wensen.

De rest van de interface werkt met zogenoemde ‘Hubs’.  Deze zijn er voor de verschillende diensten van Miscrosoft, als Zune voor video en muziek en contacten staan in een aparte ‘Hub’. Bij deze laatste kan er verbinding gemaakt worden met Facebook, om aanvullende of extra informatie in de ‘Hub’ te verzamelen. Er is een ‘Hub’ voor games, met Xbox Live, een ‘Hub’ voor Marketplace, de applicatiewinkel en nog een ‘Hub’ voor mobiele Office-diensten als Excel, Word en PowerPoint.

Er zouden al ‘duizenden’ applicaties voor het nieuwe besturingssysteem beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

Reclamewereld MvO

Misschien leuk om te zien, de twee gloednieuwe Amerikaanse commercials voor de Windows Phone 7: http://reclamewereld.blog.nl/campagne/2010/10/12/leuke-spotjes-voor-microsofts-nieuwe-windows-phone-7

PortableGear

Kleine correctie: er komen niet twee, maar drie WM7-modellen naar Nederland, te weten de Samung Omnia 7, HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7. Voor geinteresseerden, hands-on van de eerste twee modellen vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=qvnlhCvCO8Y & http://www.youtube.com/watch?v=eGZVabWa5dg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond