Deel dit artikel
-

Tweede Nederlandse veiling 5G begin 2022

Het kabinet is gestart met de voorbereidingen van de tweede Nederlandse veiling begin 2022  van frequenties voor snelle mobiele communicatie. De zogenoemde 3,5 Gigahertz frequentieband kan vervolgens op 1 september 2022 in heel Nederland in gebruik worden genomen.

Deze band is in alle EU-lidstaten aangewezen als belangrijkste om de technologie 5G landelijk te kunnen aanbieden. Dat maakte staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) deze week in een Kamerbrief bekend.

De regelgeving voor de landelijke veiling in 2022 wordt het eerste kwartaal van komend jaar geconsulteerd en bevat de voorgestelde opzet, eisen aan de ingebruikname en de minimum opbrengst, de zogenoemde reserveprijzen.

De huidige drie mobiele telecomaanbieders zijn na de Multibandveiling (700, 1400, 2100 Megahertz banden) van afgelopen zomer al begonnen met het aanbieden van snelle mobiele communicatie in Nederland. De nieuwe veiling begin 2022 staat open voor zowel bestaande aanbieders als voor nieuwe marktpartijen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond