Deel dit artikel
-

Tweede overname door OpenAI in een week

OpenAI pleegt twee overnames om zijn productaanbod richting de zakelijke markt te verfijnen.

Meer specifiek gaat het om overnames voor grote bedrijven en techteams.

Vandaag kondigt het de overname aan van Multi. Dat ontwikkelde een systeem waarmee ontwikkelaars eenvoudiger samen kunnen programmeren door middel van screensharing. Alsof twee collega’s naast elkaar aan een bureau aan hetzelfde document werken, maar dan digitaal.

Per eind volgende maand verdwijnt de dienst Multi van de digitale aardbodem en steken diens medewerkers al hun energie in OpenAI.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Investeerders waardeerden het bedrijf in de laatste ronde op dertien miljoen dollar.

Venturecapitalist Greylock casht deze week dubbel. Niet enkel met Multi, maar ook met Rockset dat OpenAI vorige week kocht. Het investeringsbedrijf van Reid Hoffman, oprichter van LinkedIn, waardeerde die start-up op 118 miljoen in de laatste ronde.

Rockset ontwikkelde een systeem om razendsnel data en analytics te draaien op complexe systemen. Dat is nuttig in sectoren als logistiek, financiële dienstverlening en e-commerce. Bedrijven als Klarna, JetBlue, Meta en Allianz Direct zijn klant.

Hoe OpenAI deze diensten en functies in zijn eigen portfolio gaat nestelen, moet nog blijken. Op het eerste oog wil de Microsoft-‘dochter’ ze vrij breed laten doorsijpelen in meerdere van zijn AI-producten.

Foto: Murtaza Imran Ali (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond