Deel dit artikel
-

Tweede overname voor Guapa E-commerce in jaar tijd

Magentospecialist Guapa E-commerce koopt magentobureau Made by Mouses uit Zwolle. Het is de tweede overname in een jaar, wat de ambitie illustreert. “We willen groeien naar drie- à vijfhonderd man”, vertelt directeur Mathijs Kok.

Zojuist maakte Kok de overname van zijn branchegenoot bekend. Die is tekenend voor hetgeen zich afspeelt in de e-commercemarkt rondom winkelsoftware Magento. Steeds meer hele grote ondernemingen zetten de software in vanwege zijn flexibiliteit. Die beweging omhoog, van opensource pakketje naar enterprisegrade was voor Adobe ook de reden om 1,7 miljard dollar te betalen voor softwarebedrijf Magento. Guapa haakt aan op die schaalvergroting.

Kok: “Zelf werken we met een team van 28 man en Made by Mouses heeft tien man. Ze bedienen iets kleinere klanten, maar sluiten zich aan bij ons team en adopteren onze werkwijze. Met hen kiezen we de weg naar boven. Als groter bedrijf kunnen we grotere projecten aan als implementatiepartner.”

Financiële details rondom de transactie worden niet bekendgemaakt.

Waar Guapa E-commerce zich hoofdzakelijk richt op het bouwwerk houdt Concept7 zich bezig met strategie en design. Half juli 2017 kochten de aandeelhouders van Guapa uit Leek bureau Concept7 uit Groningen. En er volgen naar verwachting meer overnames.

“We zijn in feite een urenfabriek. Het aantal mensen bepaalt hoeveel werk je kunt verzetten. Als we willen groeien naar drie- tot vijfhonderd medewerkers dan moet dat autonoom en via een reeks overnames. Met acquisities krijg je ook meerdere kantoren in het land en wordt je automatisch bereikbaarder voor klanten en nieuw talent.”

De ambities houden niet op bij de landsgrens. Kok denkt ook aan expansie naar omringende landen. Die groei wordt gefinancierd uit eigen middelen en met de Koks zakenpartner, een particulier investeerder.

Lokale magentobureaus zouden open staan voor gesprekken en Kok aarzelt ook niet om magentoafdelingen als afsplitsing van een bureau te kopen.

De beoogde overnamereeks moet ieder jaar tot een verdubbeling in mensen en omzet leiden.

Om de onderkant van de e-commercemarkt te bedienen lanceerde Kok met zijn compagnons begin dit jaar het e-commercebureau Kiener.nl, gespecialiseerd in Shopware.

Deel dit bericht

4 Reacties

De kritische noot

Ambitie is goed, maar dit is wel een heel hoog gegrepen aantal “We willen groeien naar drie- à vijfhonderd man….”. Bijzonder verhaal als je nu na de overname met 38 man bent. In juli 2017 werd Concept7 nog overgenomen om het totaal aantal mensen toentertijd naar 36 man te brengen. Kennelijk is het verloop groter dan de aanwas want dit betekent dat er in een jaar ruim 22% van de mensen weer vertrokken is. Nu 12 maanden later een nieuwe poging om er weer 25% bij te krijgen. Zal me benieuwen hoe lang die blijven…. Zo is 300 tot 500 man een utopisch getal. Succes gewenst iig!

Daniël Laan - Guapa E-commerce

Hallo @De kritische noot,

Dank voor je oplettendheid. Ik leg het graag nog even uit.

Dezelfde set aandeelhouders van Guapa E-commerce hebben een jaar geleden Concept7 overgenomen. De telling die je daar ziet (36) is gebaseerd op het aantal medewerkers bij zowel Guapa in Leek als Concept7.
De telling in het bericht van vandaag (38) is van de locatie Leek en Zwolle van Guapa E-commerce, dus zonder Concept7. Doe jezelf het overige rekenwerk?

Mocht je er nou niet uitkomen, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie in Leek of Zwolle. Neem dan je eigen rekenmachine mee, we vertellen niet wat we gaan doen.

Dank voor je succes wens, fijne avond.

Cor

Gezien het verloop onder de klanten van Guapa is het misschien een idee om eerst te werken aan de kwaliteit. Dan hard te schreeuwen over groei! Zouden je huidige klanten ook waarderen. Misschien dat ze dan wat langer blijven

de Vries - ZZP

Zal aan mij liggen, maar de term ‘urenfabriek’ is niet bepaald een positieve. Uren maken als oogmerk, hmm, zou toch op z’n minst liever een waardefabriek zijn. Software is ook niet een discipline waar meer mensen, meer kwaliteit betekend. ‘Meer mensen = meer handjes = meer geld’ gaat aan de lopende band op. In de fabriek inderdaad. Bijzonder!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond