Deel dit artikel
-

Tweede staking medewerkers chipmaker NXP, nu voor 48 uur

Ondanks dreigende taal van hun werkgever gaan de medewerkers van chipmaker NXP voor een tweede keer in een week staken. Vorige week dinsdag legden ze voor 24 uur het werk neer. Deze week is dat 48 uur. Reden: vastgelopen cao-onderhandelingen over onder meer een beter loon en een werkgever ‘die niet thuisgeeft’.

Was er eerst nog sprake van teleurstelling bij de werknemers over het magere loonbod van NXP. Nu overheersen boosheid en frustratie, stelt FNV. ‘De houding van de werkgever geeft weinig blijk van waardering. We zijn al maanden in onderhandeling over een betere cao voor de ongeveer 3000 NXP-medewerkers in Nederland, waarvan er ook veel op de productielocatie in Nijmegen werken.’

FNV Metaal eist dat de inflatie gecompenseerd wordt en daarvoor moeten de lonen met 9 procent omhoog. NXP wil voorlopig niet verder gaan dan 4 procent op jaarbasis. Verder wil de bond dat er een bonus van 8 procent komt voor alle medewerkers op basis van vooraf gestelde criteria. Ook daar heeft de directie van de chipmaker geen trek in.

De staking gaat in op dinsdagochtend 19 maart, 06.00 uur en eindigt op donderdagochtend 06.00 uur De stakers verzamelen zich dinsdagochtend 19 maart tussen 08.00 en 10.00 uur, voor de personeelsingang van NXP aan de Gerstweg in Nijmegen, om zich in te schrijven.

NXP heeft meerdere vestigingen in Nederland en is in zo’n 30 landen gevestigd. De directie van de multinational heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond