Deel dit artikel
-

Tweehonderd DigiD accounts gesloten na phishing

Iets meer dan 200 Nederlanders zijn een week geleden verleid om hun gegevens in te vullen op een valse site van MijnOverheid. De DigiD-accounts zijn daarop onmiddellijk geblokkeerd. Dat schrijft staatssecretaris Knops in een brief aan de Tweede Kamer.

Vrijdag 22 juni zijn er door burgers valse MijnOverheid e-mails ontvangen. De valse website waarnaar werd verwezen is vorige week na ontdekking direct uit de lucht gehaald.

Toch bestaat de mogelijkheid dat persoonlijke gegevens zijn verzameld, schrijft Knops. Uitvoeringsorganisatie Logius (de beheerder van DigiD en MijnOverheid) heeft aangifte gedaan bij de politie en het mogelijk datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Betrokken instanties zoals het Nationaal Cyber Security Center en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens werken nauw samen in de aanpak van deze actie. UWV, Belastingdienst en SVB zijn op de hoogte gesteld.

De getroffen burgers zijn op de hoogte gesteld door Logius. Zij worden nu persoonlijk benaderd en geadviseerd waar op te letten om misbruik van hun gestolen gegevens te voorkomen en waar zij zich kunnen melden indien misbruik optreedt, aldus Knops.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond