Deel dit artikel
-

Tweewieler Segway in Chinese handen

Segway, ooit het speeltje van Silicon Valley-investeerders als Steve Jobs, is voor een onbekend bedrag overgenomen door een Chinese fabrikant van namaak Segways.

Het Chinese Ninebot neemt Segway over om zo internationaal meer voet aan de grond te krijgen. De acquisitie komt niettemin als een complete verrassing want Segway en Ninebot hadden vorig jaar nog ruzie over patenten. De besprekingen dateren echter al van oktober.

De elektrisch aangedreven tweewieler is de afgelopen jaren ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Het transportmiddel wordt gebruikt door de politie, douane, in de beveiliging, in grote magazijnen, winkels en kantoren, door toeristen, op beurzen, op Schiphol, door boominspecteurs, senioren en mensen met fysieke beperkingen.

Wereldwijd wordt de Segway door tweeduizend politiekorpsen en beveiligers gebruikt voor crowd control, bewaking en patrouillering. In de logistiek wees een proef bij Vanderlande Industries, V&D, Philips en Technische Unie uit dat de Segway gemiddeld 1,5 manuur per dag bespaarde.

Het is niet duidelijk of de naam Segway blijft bestaan en of de Nederlandse kantoren blijven bestaan. Moeder Ninebot heeft kort geleden nog 80 miljoen dollar investering opgehaald bij Xiaomi en andere investeerders en is van plan om internationaal verder uit te breiden.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

c.red

ik heb 2 segway,s en zou graag willen weten wie nu de service op zich neeemt en of ik nog nieuwe kan kopen en bij wie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond