Deel dit artikel
-

Binance neemt FTX toch niet over

De cryptomarkten zijn ongerust over het lot van cryptobeurs FTX. Aanvankelijk schoten de koersen omhoog toen bekend werd dat rivaal Binance het noodlijdende bedrijf wilde overnemen. Daartoe waren niet-bindende afspraken gemaakt. Nu blijkt dat Binance zijn concurrent toch niet over te willen nemen.

‘Onze hoop was om de klanten van FTX te kunnen ondersteunen, maar de problemen liggen buiten onze controle of ons vermogen om te helpen,’ aldus Binance.

Het bedrijf noemt onder meer Amerikaanse onderzoeken en verkeerd behandelde klantenfondsen.

Voorafgaand aan de reddingsoperatie circuleerden er al allerlei geruchten. Handelshuis Alameda Research, een zusterbedrijf van FTX, zou te veel FTT-tokens op zijn balans hebben staan die bij flinke koersdaling het moederbedrijf in de problemen zou brengen. En dat gebeurde dan ook toen Binance de geruchten nog eens versterkte.

Gisteren waren er al twijfels gerezen over de vraag of Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, daadwerkelijk door wil gaan met de overname.

Cryptonieuwssite CoinDesk wist te melden dat het vanwege boekenonderzoek hoogst onwaarschijnlijk is dat FTX wordt overgenomen. Wat dat betekent voor FTX en zijn klanten is onduidelijk.

FTX CEO Sam Bankman-Fried heeft werknemers verteld dat hij alle opties voor zijn bedrijf aan het verkennen is.

Bitcoin tuimelde woensdag met 12 procent en dook kortstondig naar een dieptepunt van 17.000 euro. Vanochtend stond hij zelfs op 15.555 dollar. De munt is 75 procent gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond