Deel dit artikel
-

Twijfels over toewijding Adobe open source ontwikkeling Magento

De open source-ontwikkeling van Magento krijgt dezelfde toewijding als voorheen. Dat heeft Adobe toegezegd nu het bedrijf het e-commerce platform wil overnemen voor bijna 1,7 miljard dollar. Experts vragen zich echter af of Adobe dat wel kan waarmaken.

Het is wel duidelijk waar Adobes belangstelling vooral naar uitgaat. Dat is niet het zware softwareproduct dat op bedrijfssservers draait, maar de Magento Commerce Cloud, dat in 2016 werd gelanceerd. Dat systeem is ook veel duurder vanwege extra mogelijkheden zoals een ingebouwd content delivery network voor netwerkoptimalisatie.

Ook schaffen grote klanten vaak extra producten aan als Business Intelligence voor analytics, Magento Order Management en logistieke oplossingen. Vijftig procent van de nieuwe klanten van Magento kiest voor de cloudversie en dat zal ongetwijfeld nog groeien.

Vorig jaar gebruikten 20.000 bedrijven Magento 2. Tweeduizend daarvan betaalden voor Magento Commerce. 18.000 gebruiken Magneto Open Source gratis. De Open Source versie wordt ondersteund door 255.000 ontwikkelaars; 7500 daarvan zijn gecertificeerd.

Volgens CEO Mark Lavelle heeft Adobe eerder open source bedrijven gekocht, zoals Nitobi. Hij ziet geen problemen met de bedrijfscultuur.

Belangrijkste reden voor de overname, zo vertelt Lavelle aan Internet Retailer, is schaalgrootte. “We wisten dat we een buitengewoon goed product hadden, maar we zijn in eerste instantie een techbedrijf, terwijl we steeds meer vraag kregen vanuit de enterprise. Adobe is een enorm groot cloudbedrijf met veel technologie.”

Adobe kreeg op zijn beurt, onder meer van Deloitte en Capgemini, te horen dat het hoog nodig een volwaardig e-commerce product moest introduceren. Immers, het bedrijf biedt een hoop handige technologie voor conversie, maar die stopt bij de virtuele kassa.

Deel dit bericht

2 Reacties

Guapa E-commerce - Magento 2

We zijn inmiddels alweer even wat verder in de tijd. We kunnen inmiddels stellen dat deze onzekerheid zeker niet gegrond lijkt. Adobe en Magento hebben de commitment uitgesproken om de community te blijven ondersteunen. Sterker nog, ze weten dat ze lang zo snel niet kunnen groeien als ze de community niet aangehaakt laten.

De vraag die blijft is hoe lang wordt de gratis versie van het product nog ondersteund. Maar ook hier zijn de meningen over verdeeld.

Marvin

Beste Guapa, hebben jullie een bron bij de claim dat er een eind gaat komen aan de gratis versie?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond