Deel dit artikel
-

Twintig miljoen groeigeld voor bankenapp Payconiq

Betaalapp voor online en fysieke winkels Payconiq heeft twintig miljoen euro nieuw groeigeld opgehaald bij zijn aandeelhouders, grote banken uit Nederland en België.

Met het geld wil het bedrijf uit België zijn positie in de Benelux verstevigen, de schakel tussen merchants en banken beter integreren en verder groeien op de Europese markt. Om dat te helpen faciliteren trekken onder meer ING, KBC en Rabobank de portemonnee.

Payconiq levert een systeem dat het betaalverkeer in het fysieke domein wil vernieuwen. Het bedrijf ontwikkelde een app waarmee iemand met zijn mobiele telefoon aan de kassa een betaling kan verrichten. Een transactie wordt uitgevoerd nadat de klant een QR-code leest op het scherm van de betaalterminal van de winkel. Op het web werkt dat net zo.

Uit een interview met Het Financieele Dagblad van vandaag blijkt dat Payconiq voor zijn internationale uitrol hoopt op tractie met een Tikkie-achtige optie. Daarmee moeten vooral internationale gebruikers makkelijk onderlinge betalingen kunnen afhandelen. Daarnaats wil het bedrijf zijn reguliere betaaldiensten ook promoten in het buitenland. Het is niet duidelijk welke markten als eerste aandacht krijgen.

Payconiq is sinds anderhalf jaar actief in Nederland. Klanten van bijvoorbeeld Bruna, Dirk, La Place, Fleurop en Ici Paris kunnen daar QR-betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond