Deel dit artikel
-

‘Twintig procent wifi-hotspots in WK-voetbalsteden is onveilig’

Zeker 7.176 van de circa 32.000 openbare wifi-netwerken in de gaststeden van de FIFA World Cup 2018 zijn volgens online beveiliger Kaspersky niet versleuteld. Sint-Petersburg is volgens het onderzoek de meest onveilige wifi-stad.

De bevindingen van het bedrijf zijn gebaseerd op een analyse van openbare wifi-spots in de elf speelsteden van de FIFA World Cup 2018: Saransk, Samara, Nizjny Novgorod, Kazan, Wolgograd, Moskou, Jekaterinburg, Sotsji, Rostov, Kaliningrad en Sint-Petersburg.

De resultaten laten zien dat lang niet alle draadloze toegangspunten gebruikmaken van coderings- en authenticatie-algoritmen.

De drie steden met het hoogste percentage onbetrouwbare wifi-netwerken zijn Sint-Petersburg (37 procent), Kaliningrad (35 procent) en Rostov (32 procent).

De veiligste plaatsen zijn relatief kleine steden als Saransk (slechts 10 procent van de wifi-netwerken is openbaar) en Samara (17 procent openbare wifi-spots). Bijna twee derde van alle openbare wifi-netwerken op deze locaties gebruikt Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) om dataverkeer te coderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond