Deel dit artikel
-

Twitter alternatief Parler populair na overwinning Biden

Twitter alternatief Parler is momenteel de meest gedownloade app in de Verenigde Staten na de overwinning van Joe Biden, meldt de BBC. De app propageert de vrije meningsuiting.

Sinds Twitter en Facebook steeds meer berichten censureren, zoeken vooral conservatieve stemmers alternatieven. Het is 2018 opgerichte Parler is daar een van.

Parler voegde zondag duizenden gebruikers per minuut toe. In een dag had de app er 2 miljoen gebruikers bij. De drukte was afgelopen zondag zo groot dat gebruikers problemen ondervonden met het registreren.

Donald Trump gebruikt het platform (nog) niet, wel de Texaanse Senator Ted Cruz (2,6 miljoen volgers) en Fox News presentatoren Mark Levin en Sean Hannity (elk meer dan twee miljoen).

Duizenden aanhangers van de QAnon samenzweringstheorie zijn gemigreerd, nadat ze werden verwijderd van YouTube en Facebook.

De opvattingen op Parler zijn overigs minder extreem dan bij Gab en MeWe.

Het bereik van Parler – een echokamer voor een relatief beperkte groep gelijkgestemde gebruikers – is echter beperkt, reden waarom veel gebruikers herhaaldelijk pogingen doen om terug te keren naar grote netwerken.

Intussen neemt Twitter zelf maatregelen om berichten die een waarschuwing krijgen minder snel te verspreide:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond