Deel dit artikel
-

Twitter begint ‘verkoop’ aandelen voor beursnotering

Vandaag gaat de directie van Twitter op stap met zijn financieel adviseurs om het aandeel aan te prijzen bij investeerders, banken en andere grote financiële instanties.

Deze zogeheten roadshow duurt twee weken en is een belangrijk onderdeel van proces in de aanloop naar de beursgang van Twitter.

Met de rondgang langs de grootste financiële tussenpersonen en adviseurs wil Twitter goed zicht geven op wat het is, wat het doet, voor wie dat relevant is en hoe – belangrijker – daar geld mee wordt verdiend. Veel investeerders zitten nog met een zure nasmaak in de mond van de beursgang van Facebook, waarbij het aandeel na de beursintroductie alleen maar omlaag leek te gaan.

Twitter zal betogen dat het de gesprekken uit en over de offline wereld real time naar het digitale domein brengt. Dat stelt adverteerders vervolgens in staat om direct of zijdelings aan te haken op die conversaties. Hetzij met directe acties, hetzij met uitingen die moeten bijdragen aan de beeldvorming van een bedrijf.

Dit zijn de dia’s waarmee het over de financiële markt trekt. Dit is de begeleidende video en prospectus.

Op zes november vindt de beursgang plaats. De notering is aan de NYSE, waar Twitter te vinden zal zijn als TWTR. Met de beursgang hoopt het bedrijf 1,6 miljard dollar op te halen. De openingskoers ligt tussen de zeventien en twintig dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond