Deel dit artikel
-

Twitter naar de beurs

Twitter gaat naar de beurs. Het bedrijf maakte dat gisteren zelf bekend in een tweet, maar voegde eraan toe dat het vertrouwelijk een brochure had ingediend bij toezichthouder SEC.

Met een ietwat geheimzinnig ”We’ve confidentially submitted an S-1 to the SEC for a planned IPO. This Tweet does not constitute an offer of any securities for sale’ kondigde Twitter gisteren zijn beursgang aan. Het microblog kan de details geheim houden omdat de omzet onder de 1 miljard dollar blijft. In de komende weken kan dan ook in alle rust aan een prospectus worden gewerkt.

Al langer gingen er geruchten over een beursgang met een waarde van zo’n 15 miljard dollar, maar Twitter zou volgens geruchten willen opteren voor een bescheiden introductie.

Twitter werd zeven jaar geleden opgericht door ondernemer Jack Dorsey, die nog altijd een belang heeft van 3 procent in het bedrijf. Lange tijd wilde Twitter van geen beursgang weten.

Twitter moet de prospectus presenteren drie weken voor presentaties aan Wall Street.

Kort na de aankondiging stuur Twitter nog deze tweet:

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Laten we hopen dat ze van de beursgang van Facebook hebben geleerd. Liever een miljardje minder dan een instortende aandelenkoers. Ik denk trouwens dat Twitter het voorzichtig zal doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond