Deel dit artikel
-

Twitter en Billboard starten real time hitlijst

Twitter staat bekend om het hier en nu. Billboard is ’s werelds meest toonaangevende muziekbron die via vele kanalen het nieuws, maar ook de charts van wat ‘hot’ is deelt. Gisteren toonde beide giganten wat je krijgt als je die twee mixt: Billboard Twitter Real-Time Charts. Een real time chart.

Twitters data is een rijke bron van alles wat er op dit moment speelt over de hele wereld. Met Nielsen verzorgde Twitter al de ‘ratings’ voor televisie, maar vanaf vandaag kun je BillBoards Twitters real time charts vinden op de toonaangevende muzieksite. De charts laten realtime zien wat er op dát moment hot is op muziekgebied op Twitter.

De site opent met overzicht van zogenaamde ‘Trending 140; de artiesten die nu ‘hot’ zijn op Twitter. Bovenin zit een heel leuk gebbetje waarin je een tijdlijn ziet met de grootste verschuivingen van het afgelopen uur. De hitlijst kun je ook direct beluisteren via de speciale Spotify-speler die bovenin zit. Zo krijg je direct kennis van de muziek die mensen delen en kun je heel mooi nieuwe muziek ontdekken. Daarnaast kun je kiezen voor  ‘Emerging Artists’, nu muzikanten en bands die nog niet doorgebroken zijn naar het grote publiek.

Met de samenwerking tussen Billboard en Twitter zet de laatste weer een nieuwe stap om muziek en Twitter te combineren, zoals dat ook met televisie ging. Het Twitter Music-experiment mislukte helaas en werd eind april afgesloten, maar de Big Data die Twitter heeft kan de muziekindustrie wel mooie inzichten verschaffen en dit is een goede eerste stap.

Natuurlijk ‘mis’ ik nog dingen. Ik zou graag genres willen kiezen, smaken verschillen en geen twitteraar is gelijk. Ook wie wat deelt zou leuk zijn dek ik. Maar Twitter kennende gaan we daar in de toekomst misschien wel iets van zien.

*) Klik hier voor het volledige profiel van de auteur, Herman Couwenbergh.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond