Deel dit artikel
-

Twitter: doelen 2023 nog ver weg

Twitter wil komende twee jaar met vijftig procent aan gebruikers groeien. Dan moet de groei versnellen. De financiële doelen daarentegen liggen nu al binnen handbereik.

Zojuist publiceerde de berichtendienst de financiële cijfers over 2021 (PDF). Die laten een beeld zien van een bedrijf dat zichzelf de volgende fase in bouwt. Ontwikkelaars moeten sneller producten kunnen maken en de geldstromen moeten van andere soorten adverteerders of budgetten komen. De fundamenten liggen er.

Eind 2023 wil Twitter minstens 315 miljoen dagelijks actieve gebruikers hebben. Dat zijn er nu 217 (+13%). In de komende acht kwartalen moet het bedrijf dus per kwartaal gemiddeld twaalf miljoen nieuwe actieve gebruikers erbij zien te krijgen. Niet ondoenlijk, maar die komen niet aanwaaien. Afgelopen acht kwartalen won Twitter 65 miljoen actieve gebruikers: acht miljoen per kwartaal. Er is een groeiversnelling van vijftig procent nodig.

De meeste gebruikers komen van buiten de VS.

De omzet in het laatste kwartaal van 2021 lag om 1,6 miljard euro. De operationele winst was 167 miljoen. Over hele jaar wordt een nettoverlies geschreven van 221 miljoen dollar. Dat komt mede door een eenmalige last als gevolg van een schikkingszaak.

De reclame-inkomsten komen nu voor 85 procent uit brandingcampagnes en 15 procent uit performance. Twitter wil dat komende jaren in balans brengen, richting 50/50.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond