Deel dit artikel
-

Twitter favoriete social media-kanaal Nederlandse gemeenten

Van alle 393 Nederlandse gemeenten is 98 procent actief op Twitter, 75 procent op Facebook en 13 procent op Instagram. Dit blijkt uit de door Buzzcapture gepubliceerde Gemeentenindex.

Van alle Nederlandse gemeenten, is Utrecht het meest actief op Twitter. Het webcareteam in de Domstad verstuurt per werkdag gemiddeld 20 tweets. Daarna volgen Den Haag,  Rotterdam en Almere. Twee jaar geleden was Almere nog de meest actieve gemeente op Twitter.

Het aantal gemeenten met een Twitteraccount is inmiddels gestegen van 93 procent naar 98 procent. Slechts 6 gemeenten zijn niet te vinden op Twitter (Appingedam, Baarle-Nassau, Bedum, Ten Boer, Muiden en Nuth). Van alle andere gemeenten verstuurt 59 procent gemiddeld iedere dag tenminste 1 tweet.

Amsterdam heeft de meeste volgers  op Twitter (88.569), ruim het dubbele aantal van nummer 2, Den Haag. Wanneer de volgers worden afgezet tegen het aantal inwoners, blijft gemeente Leeuwarden Amsterdam nipt voor.

Met 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers is Instagram een snel opkomend kanaal. Vijftig gemeenten hebben inmiddels tenminste een foto geplaatst. Rotterdam is het meest actief en heeft al 374 foto’s geplaatst. Iets meer dan ’s ‘s-Hertogenbosch en de relatief kleine gemeente Elburg.

Rotterdam is ook met grote afstand de gemeente met de meeste volgers (6.790) op het platform, voor ’s ‘s-Hertogenbosch (1.481) en gemeente Amsterdam (1.031), die pas 45 foto’s plaatste. Hiermee zijn direct de enige 3 gemeenten genoemd die meer dan 1.000 volgers hebben

De gemeente ’s ‘s-Hertogenbosch heeft ook de meeste likes op Facebook: 10.372. Maastricht (10.266) en Groningen ( 9.797) completeren de top 3 van gemeenten met de meeste likes. De gemeenten met de vier grote steden volgen daarna en opvallend is het hoge aantal likes voor de relatief kleinere gemeenten Hoorn, Velsen en Beverwijk. Gemeente Etten-Leur plaatst van alle gemeenten de meeste berichten per dag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond