Deel dit artikel
-

Twitter is geen bedrijf meer, maar label van X Corp

Twitter is geen apart bedrijf meer, maar een label van X Corporation. Documenten bij een Amerikaanse rechtbank maken duidelijk dat er achter de schermen heel wat wordt geschoven met b.v.’s en holdings.

Wat het doel van het schuiven van de juridische entiteiten is, is niet bekend. Slate.com, die de verandering constateerde uit deze papieren, durft er ook niet op te speculeren dus beschrijft enkel wat er te zien is.

Feit is, dat er boven het label Twitter drie holdings hangen. Een bevat de activiteiten, de ander de 13 miljard lening en de derde het toezicht op de processen. Daarboven hangt dan weer X Corporation.

Volgers van de ondernemer Elon Musk zullen zich herinneren dat hij ooit een bedrijf X.com had. Dat ging op in Paypal. Dat kan tot de speculatie leiden, dat Twitter wil uitbreiden met financiële activiteiten. Maar de letter X zit ook in Musks bedrijven SpaceX en auto Tesla Model X. Slate houdt het op voorliefde voor die specifieke letter en verbindt er geen diepepe betekenis aan.

Voorts is de juridische hoofdzetel van Twitter door de boekhoudkundige stoelendans verhuisd van de staat Delaware naar Nevada. Daar zitten meer Musk-bedrijven: batterijfabriek Tesla Gigafactory en tunnelboorder Boring Company.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond