Deel dit artikel
-

Twitter heeft opnieuw veel geld nodig

Twitter eigenaar Elon Musk heeft investeerders gevraagd om dieper in de buidel te tasten, omdat hij het socialemediabedrijf financieel levensvatbaar wil maken. Het is opnieuw een aanwijzing dat het niet goed gaat met Twitter.

Vorige week verkocht Musk al 3,58 miljard dollar aan Tesla-aandelen, hoewel hij eerder dit jaar herhaaldelijk had beloofd dit niet te doen.

Musk bood daarnaast afgelopen week privé aan om extra aandelen te verkopen tegen een waardering van 44 miljard, het bedrag dat hij zelf voor Twitter op tafel heeft moeten leggen. Diverse grote beleggers kregen een mail van Jared Birchall, de beheerder van Musks vermogen, met een aanbod.

Beleggers lopen het risico dat ze zwaar gaan verliezen op deze investering. Twitter verkeert sinds de overname door Musk in een chaos, waarbij steeds meer adverteerders weglopen.

De oorspronkelijke overname werd gedeeltelijk gefinancierd door externe investeerders zoals Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity en Oracle-oprichter Larry Ellison.

Twitter heeft 13 miljard dollar aan schulden in de boeken staan, waarvan jaarlijks 1 miljard aan rente moet worden afgelost.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond